Dinosaurens fjer af Sissel Jo Gazan

Dinosaurens fjer af Sissel Jo Gazan. Glimrende og velskrevet videnskabskrimi/chick lit, som er velegnet til underholdning på ferien.

Bogen handler om den biologistuderende Anna, som netop har afleveret et kontroversielt speciale på universitetet. Vi følger Anna i de sidste hektiske 14 dage op til eksaminationen.

Her sker der adskillige dramatiske ting, som gang på gang truer Annas eksamination og dermed færdiggørelsen af hendes uddannelse.  Anna har skrevet speciale om fuglenes oprindelse. Hun tager fat i de to “konkurrerende” hovedteser inden for forskningen på netop det felt.

Hendes mål er at tilbagevise den ene tese; noget den etablerede forskningsverden endnu ikke har formået. Eller det vil sige, at det har de, men manden bag den “fejlagtige” tese vil ikke acceptere det. Han fremturer stadig i den videnskabelige verden med sine fejlagtige iagttagelser.

Der er masser af videnskabeligt nid og nag på bordet i denne krimi. Nid og nag der ligeså godt kunne have udspillet sig på et hvilket som helst institut på Københavns Universitet. Har man læst på universitetet, kan man sandsynligvis nikke genkendende til en hel del fra egen studietid. Også selvom den ikke foregik på biologi.

Mord på uni

Mord på universitetet hører dog til de absolutte sjældenheder. Men det oplever Anna i Dinosaurens fjer af Sissel Jo Gazan. Mord, der peger hen mod, at nogen ikke bryder sig om hendes speciale og hendes opdagelser.  

Vi skal rundt i mange afkroge af den videnskabelige verden, Annas liv og flere politibetjentes liv før end alle mysterierne er opklaret. Men det hele hænger fint sammen og Gazan holder tungen lige i munden. Hun får bundet en pæn knude på de fleste løse ender.  

Dinosaurens fjer er mindst ligeså meget chick lit som det er en krimi. Den markedsføres nu ikke som chick lit. Kan sagtens anbefales. Den er god.

Tjek bogen ud på saxo.com her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *