Hvem er jeg? af Sophie Kinsella

Hvem er jeg? af Sophie Kinsella er en let omgang. Brygget på den chick lit-opskrift, vi kender så godt. Forvirret ung kvinde midt i tyverne/først i trediverne, der har et (sjovt) kikset liv og ender med at få Mr. Right. Ikke noget galt med den opskrift. Chick lit er som regel herligt underholdende.

Og det er Hvem er jeg? af Sophie Kinsella også. Ja, den er lidt langt ude engang imellem, men det tager man med.

Og historien er slet ikke så dårlig. Både heltinden og Mr. Right er faktisk sympatiske i denne bog. Modsat Kinsellas mere kendte Shopaholic-serie med Becky Bloomwood. Hun bliver frygteligt irriterende hen mod bog 3 eller fire i dén serie.

Lexi, der er vores heltinde, vågner op på hospitalet med hukommelsestab og småskrammer efter et trafikuheld. Hun kan ikke huske noget som helst fra sit liv de sidste tre år. Tre år, hvor det viser sig, at hendes liv åbenbart tog en radikal drejning.

Hun er åbenbart gået fra at have levet et almindeligt, kedeligt, gråt London-liv til pludselig at leve et toptunet yuppieliv. Komplet med designertøj, lækker ægtemand, kæmpe luksuslejlighed, et fantastisk udseende og et super top-job.  

Hvad fanden skete der egentlig?

Problemet er bare, at Lexi ikke kan huske, hvordan hendes liv blev på den måde. Og da hun opdager, at hendes gamle venner ikke kan fordrage hende, bliver hun meget nysgerrig for at finde ud af, hvordan og hvorfor hendes liv pludselig ændrede sig.

Hvad fanden skete der egentlig?   Det er ok hyggeligt, lidt morsomt, meget letlæst og overraskende nok lidt af en pageturner. Man vil nemlig gerne vide, hvordan hun blev en succesrig yuppie, gift med en lækker millionær.

En anden slags forfatter ville sikkert have fået noget mere ud nogle af temaerne. For eksempel mor/datter-forhold, gift/single-problematikken, rig/fattig osv. Men det her er ikke psykolog-ævlebævle, det er chick lit, det er kun for sjov.  

Slutningen var temmelig fesen og ikke særlig godt skruet sammen, men bogen er stadig ganske anbefalelsesværdig. Men det kræver, at man i forvejen er inde i chick lit universet. Hvis ikke, så glem det – så er bogen nok ikke lige det første, man vil række ud efter.

Køb bogen (her som e-bog) hos for eksempel saxo.com.

Hushjælp søges er en anden Kinsella-roman, vi har omtalt. Den kan du læse her.

2 thoughts on “Hvem er jeg? af Sophie Kinsella

  1. Jeg tror jeg skal prøve meg på denne boken. Har meldt meg på en chic lit challenge, hadde planlagt å lese alle bøkene i Shopaholic serien til Kinsella men jeg orket knapt å lese den første ferdig.

  2. Haha, det er lang tid siden, jeg læste Shopaholic-serien, og jeg stod helt af på den næstsidste: Shopahlic og Søster. Den var ret frygtelig. Denne her synes jeg til gengæld var ganske underholdende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *