Et spor af ild af Peter Robinson

Peter Robinson er englænder, men bor i Canada. Han har indtil videre skrevet 18 bøger i sin Inspector Banks-serie, hvoraf flere er udkommet på dansk. Se den samlede liste (på engelsk) her og Robinsons egen side her.

Langt de fleste af bøgerne foregår i den fiktive by Eastvale i Yorkshire. Peter Robinson forklarer selv følgende om Eastvale:

Eastvale is modelled on North Yorkshire towns such as Ripon and Richmond, with cobbled maket squares, rather than the kind with one main high street, like Northalleron or Thirsk. I had to make it much larger than those towns, of course, otherwise who would believe there could be that many murders?

Et spor af ild af Peter Robinson er Inspector Banks bog #14. Bogen med titlen Alt for tæt på er #13 og En personlig sag er #15. Et spor af ild åbner med en voldsom brand. En brand, der næsten tilintetgør to slummede husbåde, beboede af slumstormere.

Ulykkeligvis er to af disse slumstormere – maleren Thomas McMahon og stofbrugeren Tina – hjemme da branden bryder ud, og de dør begge to.

Inspector Banks, DI Annie Cabbott og resten af holdet af retsteknikere, retsmedicinere og politifolk finder hurtigt ud af at der er tale om en påsat brand – og mord.

Spørgsmålet er hvorfor den indadvendte 17-årige junkie Tina, der aldrig har gjort andre end sig selv fortræd, skulle dø. Måske ligger svaret hos hendes forældre?

Ekspert hentes ind fra kunstverdenen

Og hvad var det helt præcis Thomas McMahon malede, og hvem er det egentlig han sælger sin kunst til? Er der en sammenhæng mellem de to dødsfald?

Mens holdet arbejder i døgndrift for at løse gåderne, forsøger både Banks og Cabbott også at håndtere deres privatliv. Banks har fået en ny kæreste, men ømmer sig stadig ovenpå sin skilsmisse, og Cabbott er lige begyndt at gå ud med den lækre og sexede kunstekspert Phil Keane.

Da der sker endnu et dødsfald på grund af en brand, finder Banks og Cabbott ud af, at der må være en eller anden sammenhæng med den kunstneriske verden. Phil bliver derfor hentet ind som ekspert. Plottet tager mange drejninger i dette Inspector Banks-mysterium, og det var ok læsning. Den forrige kom dog i gang noget hurtigere end denne, der ikke er den bedste i serien indtil nu.

Indlægget er oprindeligt udgivet den 21. juni 2009. Opdateret den 21. juli 2020 med nye links. Hvilket betyder, at der nu er langt flere end 18 bøger i serien om Inspector Banks. Det fremgår af det nye link.

3 thoughts on “Et spor af ild af Peter Robinson

  1. Jeg lånte en tre-romaner-i-en af Robinson, dvs jeg lånte den af min søster, sidste år. Har glemt titlerne, men var temmelig skuffet over plottene. Læste kun 1½ roman 🙁

  2. Hejsa. Sikke en herlig blog du har her – har først opdaget den i dag – den vil jeg besøge flittigt. Det er herligt at du kommenterer så mange forskellige bøger. Jeg er allerede blevet inspireret til et par stykker, jeg straks må i gang med. mange hilsner fra Dorte

  3. @Søren: Ærgerligt at du ikke syntes om dem – jeg er ret begejstret for dem, men vil indrømme, at der har været en eller to, som har haft lidt svage plots.

    @Dorte: Tusind tak skal du have – har du selv en blog? I så fald må du meget gerne lægge adressen her, så jeg kan sætte den på min blogliste 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *