En personlig sag af Peter Robinson

En personlig sag af Peter Robinson er nummer 15 i Inspector Banks-serien. Da vi sidst hørte fra Inspector Banks, Annie Cabbott og de andre politifolk i Eastvale, var det i kølvandet på dramatiske hændelser.

Alle, mestendels Banks selv, slikker stadig sårene i denne bog. Banks er deprimeret, er blevet indadvendt (mere end normalt), og da bogen begynder, er han på ferie. Ikke udenlands, men hjemme. En aften modtager han en mystisk telefonopkald på sin svarer fra broderen Roy, som han ellers kun har meget sporadisk kontakt med.

Det lykkes ikke Banks at få kontakt med Roy, da han senere forsøger at ringe. Både nysgerrig og noget mystificeret bestemmer Banks sig for at tage til London og opsøge broderen. Her viser det sig at Roy er som sunket i jorden. Efterhånden som Banks dykker dybere og dybere ned i Roys liv, finder han ud af ting om broderen, som han ikke kendte noget til.

Han møder nogle af de mennesker, der var i daglig kontakt med Roy, hvilket også bliver en øjenåbner for Banks på mange måder.  

I mellemtiden arbejder Annie Cabbott og resten af holdet i Eastvale på en sag om en kvinde, der findes skudt i en bil på en øde landevej. Sporene fører i alle mulige retninger. Sagen går i hårdknude, og holdet forsøger at få fat på Banks, da de har hårdt brug for hans hjælp.

Man frygter, at der er en seriemorder på spil. Men Banks har efterladt sin mobiltelefon hjemme, og er ikke til at få fat på.  

En personlig sag var en hurtigt læst, spændende thriller, der er stærkt anbefalelsesværdig.

En personlig sag af Peter Robinson kan ikke længere fås, i hvert fald ikke som ny. Læs en Litteratursidens omtale her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *