Kunsten at dø af Anna Grue

Kunsten at dø af Anna Grue er den tredje bog i serien om den skaldede detektiv, reklamemanden Dan Sommerdahl. Den forrige i serien, Judaskysset, var spændende, men havde en lidt for langt ude slutning.  

Om denne er mere realistisk er svært at sige sige, men den er i hvert fald velskrevet, som stort set alle Grues bøger, og spændende. Desuden let at læse med et plot, der fanger læseren og som er godt udtænkt.

Den rummer også både sympatiske og usympatiske personer som en god krimi skal.

Dan, der er blevet lidt af en B-liste kendis i Danmark, bliver inviteret til at deltage i et realityshow. Det hedder Morderjagten, og showet skal optages på en ø uden for Christianssund. Christianssund er den fiktive provinsby, hvor Dan og hans familie bor.

Kendte deltagere på øen

En af de andre deltagere er den kølige og kendte kunstner Kamille Schwerin, hvis mor blev slået ihjel året før. Kamille Schwerin er ikke bare kunstner, hun er også en af de store kanoner i dansk kunstliv. Hun sidder i flere bestyrelser og fonde og er ikke umiddelbart særligt elskelig.

Hun opnår dog en vis sympati, da hendes mor bliver dræbt – oven i købet i Kamilles eget hjem. Politiet får aldrig opklaret mordet, og da Kamille viser sig også at skulle deltage i Morderjagten, er det oplagt for den skaldede detektiv, at han søger at løse dét mysterium også.

Dan er ellers sat på øen netop som detektiv, der skal opklare de fiktive mord, som der bliver begået under Morderjagten.  

Grue har fanget reality-tidsånden fint, og tegner nogle gode personer på en letlæselig og underholdende måde. Handlingen flyver velskrevet afsted, og slutningen lægger op til en interessant 4’er i serien, som man kun kan glæde sig til at læse.

Kunsten at dø af Anna Grue anbefales alle krimielskere, og den passer perfekt til en blæsende efterårsdag indendørs eller til strandferien sydpå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *