Mens vi endnu er her af Susan Beth Pfeffer

Mens vi endnu er her af Susan Beth Pfeffer er den første bog i Moon Crash Trilogien.

Bogen hedder Life as we knew it på engelsek, og den har begejstret mange engelsksprogede bogbloggere. Læs for eksempel mere på Viviennes blog Serendipity. Den er desværre ikke tilgængelig på dansk længere, i hvert fald ikke gennem saxo.com, men kan måske lånes på biblioteket.

Miranda er en ganske almindelig teenager på 16. Hun bor i en mindre by i Pennsylvania og har helt almindelige teenageproblemer. Kommer hun nogensinde på en date, hvordan er det at kysse en dreng, hvorfor føler hun ikke at hun kender sine venner mere og mere i den dur.
Miranda har også en ganske sød og almindelig familie. Hun bor med sin mor og lillebror, far har en ny kone og bor lidt længere væk. Alle er heldigvis på talefod, og storebror er flyttet på college. Meget almindeligt alt sammen, og alt er sådan set i sin skønneste orden.
Mens vi endnu er her og intet er som før
Sommeren er ved at være på vej, og både Miranda og lillebroren glæder sig til at komme på sommerferie hos faren og hans nye kone, og senere på basketball lejr. Alt dette fortæller Miranda om i sin dagbog. Her skriver hun om alle disse små og store ting fra et såre almindeligt amerikansk teenageliv.
Vi kommer ind i Mirandas liv et par dage før noget stort er ved at ske. En asteroide har kurs mod månen, og hele verden er spændte. Alle tv-stationer kører astronom-interviews i båndsløjfer, og alle glæder sig til at se asteroiden ramme månen. Ingen har mistanke om andet end et spektakulært naturfænomen.Derfor er det en kæmpe overraskelse, da asteroiden rammer månen så hårdt at månen bliver skubbet ud af sin bane. Panikken bryder ud med det samme, og med månen hængende så tæt på jorden, går der ikke længe før de første rapporter om ødelæggende naturkatastrofer, bl.a. tsunamier og jordskælv over hele verden begynder at løbe ind. Det står meget hurtigt klart, at intet længere er som før.
Ren overlevelse
Miranda og hendes familie gør hvad de kan for at overleve i denne nye verden. Der kunne måske godt have været lidt mere action engang imellem. Men omvendt er Mirandas fornuftige (og nogle gange teenagehysteriske) dagbogsstemme, meget autentisk. Den fortæller om hendes og familiens op- og nedture. Det var meget spændende læsning, og historien er faktisk ret svær at glemme og slippe igen.
Der er endnu ikke udkommet nogen opfølger på Mirandas historie, men Susan Beth Pfeffer har også skrevet the dead and the gone (ikke udkommet på dansk). Den foregår på samme tid som Mens vi endnu er her, men denne gang sættes scenen i storbyen i stedet for lillebyen i Amerika. Det er desudenmed en anden hovedperson.

Mens vi endnu er her er meget anbefalelsesværdig, særligt til aldersgruppen 12-15 år. Læs også vores omtale af anden bog i serien her.

Læs også Den Elektriske Kanins fremragende anmeldelse af Mens vi endnu er her ved at klikke på linket.

Indlægget er oprindeligt skrevet d. 15. november 2009. Opdateret d. 13. april 2019 med nye links.

3 thoughts on “Mens vi endnu er her af Susan Beth Pfeffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *