Hævnens Gudinde af Sara Blædel

Hævnens gudinden af Sara Blædel. Sara Blædel er god til at skrive krimier. Og hendes heltinde, kriminalbetjenten Louise Rick, er absolut ikke nær så øretæveindbydende som så mange andre helte og heltinder i vores dages krimilitteratur.

Hævnens Gudinde er den femte bog i Louise Rick serien, og man ånder lettet op, når man ser, at den hverken handlede om indvandrerkriminalitet eller trafficking. Ikke mere om det i krimierne, de emner er der skrevet nok om.

Louises veninde, den let øretæveindbydende journalist Camilla, er taget på en længere ferie i USA. Her slikker hun sårene efter det, der skete i den forrige bog.

Hun har taget sin søn Marcus med. Marcus går i klasse med den dreng, der i bog 4 mistede sin far, og som nu er i pleje hos Louise. Derfor kommer Marcus ikke med til den fest, som en af pigerne fra klassen, Signe, holder.

Festen crashes af nogle lømler, og det ender mere end galt. Louise bliver tilkaldt i sin egenskab af “mor” og betjent, og herefter tager tingene fart. Undervejs holdes Camilla og Marcus ajour via Facebook og mail, mens de turer rundt i USA. Det er faktisk først da Camilla gør nogle interessante opdagelse derovre, at der rigtigt kommer skred i tingene.

Louise arbejder nemlig med flere sager, men det skal vise sig, at de alle hænger sammen. Vi skal omkring både rockere, kopivarer og økonomisk kriminalitet før alle ender er bundet sammen, og det gør Blædel ganske fint.

Hævnens Gudinde er en fin og letlæst dansk krimi, og den er bedre end de to forgående Louise Rick-bøger. Dem kan du læse om her og her. Den er dog ikke nær så spændende som de to første.

Mette fra Liv på Bogreolen anmelder Hævnens Gudinde her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *