The Girl Who Stopped Swimming af Joshilyn Jackson

The Girl Who Stopped Swimming er Joshilyn Jackson’s tredje bog. Hendes første bog gods in Alabama var fremragende, hendes anden Between, Georgia, var halvkedelig. Derfor var det ikke helt til at vide, hvordan det ville gå med denne.

Men den var faktisk rigtig god. De sidste sider samt slutningen føltes en anelse tynde, men udover det, er The Girl Who Stopped Swimming virkelig anbefalelsesværdig.

Handlingen foregår i Florida, hvor Laurel, der laver kunstneriske quiltede tæpper, lever et noget beskyttet liv. Hun bor sammen med sin mand og datter i et gated community. Hendes mand er en computernørd på det næsten autistiske stadie, hendes søster en meget flamboyant skuespiller, gift med en homoseksuel mand og hendes mor er en sydstatskvinde, der hele sit liv har forsøgt at løsrive sig fra de uhumske forhold, som hun voksede op under i DeLop. DeLop virker som en af de mest deprimerende lokaliteter i litteraturen. Så der er ikke noget at sige til, at moderen gerne vil løsrive sig.Alle spiller de en rolle i Laurels liv. Et liv, der går helt i stykker da hendes datters bedste ven drukner i Laurel’s swimmingpool. Laurel tvinges til at stille sig ansigt til ansigt med fortidens sy nder og hemmeligheder, sit nuværende liv, sit ægteskab, sin familie og sin arv fra DeLop. Noget, hun i øvrigt har forsøgt at undgå hele sit liv.
Temaer i The Girl Who Stoppped Swimming
Handlingen centrerer sig om Pigen, der holdt op med at svømme. Men den kredser også om en ung kvinde i 30’erne, som forsøger at få styr på sit liv. Det lyder som en simpel historie, og det er det på en måde også. Men efterhånden som Laurel indser præcis hvad det er, hun må gøre, begynder tingene at ramle for alvor. For under den stille overflade bobler djævelskaben. Den bobler sammen med de rådnende og stinkende minder, spøgelser, undertrykte følelser og livet på samfundets laveste trin.

Lyder det som dårlig triviallitt? Det er det på ingen måde. Denne bog kan varmt anbefales.

Se også omtale af en anden af Joshilyns Jacksons sydstatsgotiske romaner her.

Indlægget er oprindeligt skrevet d. 3. januar 2010. Opdateret d. 13. april 2019 med blandt andet nye links.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *