Devil Bones af Kathy Reichs

Devil Bones af Kathy Reichs er bog nummer 11 i serien om Tempe Brennan. De fleste bøger i serien er gode og spændende, nogle få er virkelig gode og en eller to er rent ud sagt dårlige. Det er ikke nødvendigt at læse bøgerne i rækkefølge. Men som altid med serier, som har de samme karakterer, er det en fordel at læse dem i rækkefølg. På grund af personudviklingen, afsløring af tidligere sager med mere.

Devil Bones er en underholdende og letlæst krimi. En god og solid mellemvare. Den var absolut ikke dårlig, men der var på den anden side heller ikke rigtig noget nyt under solen, og plottet var ikke superinteressant. Hovedplottet handler om alternativ religion såsom Santería, Wicca, Voodoo etc. Og så er der selvfølgelig nogle mord, noget retsantropologisk arbejde og personlige gnidninger. Mellem Tempe og politiet, hendes mandlige venner, hendes kæreste mm.
For meget “undervisning” i Devil Bones
Noget af det, der er begyndt at irritere en anelse i serien, er den “undervisning” læseren hele tiden skal modtage. Retsmedicinske krimier skal selvfølgelig læses, fordi man synes de er spændende og interessante. Og fordi man måske godt kan lide lidt splat og nogle rådnende lig. Da denne bog er nummer 11 i en lang serie, og da Kathy Reichs ikke er den eneste, der skriver retsmedicinske krimier, er det altså som om vi enten 1) har hørt den retsmedicinske snak før eller 2) ikke fatter en bjælde af det, fordi det bliver for teknisk og kompliceret.
Og det er netop, når de retsmedicinske undersøgelser bliver komplicerede, at Kathy Reichs “underviser” i det på en særdeles patroniserende måde. Et eksempel: Tempe fortæller politiet om en eller anden kompliceret videnskabelig, retsmedicinsk ting. Idiot-politimanden (der ofte også er både overvægtig og rygende) siger så: Ku’ du gentage det på menneskesprog (eller noget i den stil).
Det er grusomt irritererende.
Nå, men på trods af dette er Devil Bones stadig en ganske god bog. Den kan sagtens anbefales, specielt hvis du er Tempe Brennan-fan. Og måske har læst de andre bøger i serien. Det er dog ikke den bedste af dem.
Vi har skrevet om en af bøgerne i serien, Bones to Ashes, her.
Indlægget er oprindeligt udgivet 7. januar 2010. Opdateret med nyt link d. 13. april 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *