Genesis af Karin Slaughter

Genesis af Karin Slaughter (US-udgaven hedder Undone) blander personerne fra Slaughters Grant County-serie og serien om Atlanta-detektiverne Will Trent og Faith Mitchell.

En af hovepersonedrne i Grant County-serien er Sara Linton, børnelæge i en lille by i Georgia. Hovedpersonerne i Atlanta-serien er, som nævnt ovenfor, detektiverne Will Trent og Faith Mitchell. Den første i serien hed Triptych (Mørk treenighed), og den er omtalt på bloggen her. Mellem Triptych og denne er der endnu en titel, Bortført.

I Genesis er Sara flyttet til Atlanta for at slikke sine (meget dybe) sår ovenpå det, der skete i den forrige Grant County-roman. Den hed Skin Privilege, og er omtalt her. Hvis du har planer om at læse Grant County-serien eller måske allerede er i gang med den, men ikke er kommet til Skin Privilege endnu, skal du ikke læse Genesis. Den kan dog sagtens læses uafhængigt. Den afslører bare alt for meget af hvad der er sket i Grant County-serien.

Genesis af Karin Slaughter blander de to serier
At blande de to serier er et godt træk. Nogle læsere har ikke været så begejstrede for det, men det er et greb, der holder. Især hvis man er ved at være træt af nogle af personerne i Grant County-serien! Og dermed lettet over, at de ikke er med i denne. Også selvom personerne i Grant County efterhånden blev mere og mere til at holde ud.
Vi møder hovedpersonerne i første kapitel. Her ankommer Will og Faith til den skadestue, hvor Sara nu arbejder som læge. Faith har haft et besvimelsesanfald, og føler sig ikke ret godt tilpas. Meget mod hendes vilje, kører Will hende på skadestuen. Hun har ikke opholdt sig på skadestuen ret længe, før en ny patient ankommer. En ung kvinde som er frygtelig mishandlet – men stadig i live. Sara behandler den mishandlede kvinde så godt hun kan, men opdager nogle forfærdelige ting. I løbet af meget kort tid, er Will på vej hen til det sted, hvor kvinden blev fundet.
Handlingen i Genesis
Nu begynder handlingen for alvor at tage fart. Grufulde ting kommer op til overfladen – bogstavelig talt – og snart efter forsvinder endnu en kvinde. Will, Faith (som behandles for sine besvimelser) og Sara graver dybt i sagen, der bliver mere og mere væmmelig for hver time, der går.
Både sagen og plottet er interessant. Karin Slaughter skriver godt og formår at lave gode personskildringer. Hovedpersonernes livshistorier (som vi kender til fra de forgående bøger) bliver genfortalt, men med nye detaljer. Det er alt sammen med til at bygge spændingen op. Plottet kunne muligvis have været lidt strammere. Og så behøvede det ikke at være så let at gætte morderens identitet halvvejs gennem bogen. Og som sædvanlig med Slaughters bøger: kan personerne da ikke bare tage sig en smule sammen?!

Alt i alt er Genesis dog en rigtig god bog, der er perfekt til en doven dag. Der er ikke så meget mere at sige, ikke uden at afsløre fra tidligere bøger. Så læs den selv.

Indlægget er oprindeligt skrevet d. 8. januar 2010. Opdateret d. 8. april 2019 med blandt andet nye links.

One thought on “Genesis af Karin Slaughter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *