The House Next Door af Anne Rivers Siddons

Anne Rivers Siddons er en kendt forfatter, men måske ikke så meget i Danmark. Denne bog er en ældre sag, skrevet i 1977 eller 1978.

Det var såmænd en fin bog. Men. Bøger, der foregår i en nutidig ramme, men alligevel er historiske, de føles altså lidt mærkværdige at læse indimellem. De er ikke klassikere fra en historisk periode a la 1920’erne eller Anden Verdenskrig. På den anden side er de heller ikke rigtig moderne. De falder sådan midt imellem. Nogle gange bevirker manglen på mobiltelefoner, internet og andet af den slags, at sådanne bøger får et meget gammeldags skær. Men det kan også være helt fint. For eksempel var beskrivelserne af kvindernes tøj i bogen, der foregår i 1970’erne, som at læse på en retromodeside.

Historien foregår i et velhavende nabolag i Atlanta blandt naboer og gode venner. Parret Walter og Colquitt er i 30’erne, og de er hovedpersonerne. Guthrie-parret og Swanson-parret spiller også afgørende roller.  Walter og Colquitt bor i et dejligt hus ved siden af en tom grund, hvor en fremadstormende arkitekt står for at skulle bygge et nyt og supermoderne hus. Huset bliver med det samme alles yndlingshus.Walter og Colquitt, der i begyndelsen ikke var begejstrede over at den tomme grund skulle bebygges, falder også til patten, fordi det nye hus bare er så smukt og fabulous.

Anne Rivers Siddons skriver godt

Men forfatteren skriver godt, og der er masser af krimiuhygge i The House Next Door, selvom bogen er “gammeldags”. Ikke så snart er det første unge par flyttet ind i det nye hus, før rædslerne begynder. Disse rædsler kommer på skift til at involvere hvert par (Walter og Colquitt, Guthrie-parret og Swanson-parret). Bogen er derfor egentlig tre forskellige historier i en rammefortælling. Denne ramme er det interview som Walter og Colquitt giver til People Magazine. Her fortæller de, retrospektivt, om, hvordan de mener, at huset er forbandet og forhekset. Læs selv bogen for at finde ud af på hvilke måder.

Men okay, man bliver ikke overvældende skræmt af fortællingerne, men de har bestemt deres øjeblikke! Siddons skriver som sagt ganske udmærket, selvom der ert der en anelse for meget show-don’t-tell med aaaaalt for meget beskrivelse her og der. Men alt i alt en god og underholdende krimi. Kan stadig købes, for eksempel på saxo.com.

Vi har skrevet mere om amerikanske krimier, for eksempel af Karin Slaughter.

Indlægget er oprindeligt skrevet d. 9. januar 2010. Opdateret med blandt andet nye links d. 11. april 2019.

One thought on “The House Next Door af Anne Rivers Siddons

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *