Kold er graven af Peter Robinson

Kold er Graven af Peter Robinson er #11 i Inspector Banks-serien. De er alle ret velskrevne, selvom spændingen varierer noget fra bog til bog. Kold er graven af Peter Robinson er sådan midt imellem. Det er en lang historie, og den første tredjedel var uinteressant, selvom det giver mening, hvorfor forhistorien var nødvendig, da først historien kom op i omdrejninger.

Banks er blevet udkommanderet privat til London, hvor han har indvilget i at hjælpe med at finde politichefen Jeremy Riddles vilde datter. Hun hedder Emily, og hun er stukket af hjemmefra.

Riddle har politiske ambitioner, og han beder Banks om at gøre sine undersøgelser på mest diskrete vis. Riddle og hans kølige hustru Rosalind, advokat, er nemlig ikke interesserede i at deres datters eskapader skal sværte familiens gode navn.

Banks rejser en anelse uvilligt til London. Men han finder Emily og afleverer hende i forholdsvis god behold hos familien igen.

Emily dukker op igen i en anden sag

Senere bliver nogle småkriminelle fyre fundet myrdet. Efterhånden som undersøgelserne af disse mord begynder, dukker Emily Riddle pludselig op igen. Hun beder Banks om at møde hende.

Banks begynder at mistænke nogle af Emilys bekendte i London for at være blandet ind i mordene på de småkriminelle fyre. Inden Banks og hans hold helt får has på sagen, sker der dramatiske ting og sager som bevirker, at sagen får en helt anden drejning.

Det er ved denne drejning at historien bliver til et rigtigt krimimysterium med overraskelser og vildspor. Til sidst lykkes det for Banks at få bundet en ende på det hele. Selv sit kærlighedsliv. Det har ellers har været lidt ustabilt siden konen Sandra forlod ham i en tidligere bog.

Den sidste del af bogen var absolut det bedste. Men den er nu som helhed ganske god og kan sagtens anbefales.

Efterspil er den næste bog i rækken. Den har vi skrevet om her. Bogen kan købes temmelig dyrt på saxo.com, men den er gratis, hvis man er medlem af fordelsklubben Saxo Premium. Så kan man downloade den som e-bog. Læs mere her.

2 thoughts on “Kold er graven af Peter Robinson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *