American Wife af Curtis Sittenfeld

American Wife. Skrevet med øje for den mindste detalje i et flydende og letlæst sprog, er Curtis Sittenfelds American Wife meget anbefalelsesværdig.
Det er også en lang bog på mere end 600 sider. Det er ganske enkelt en saga! Og selvom den vitterligt er let at læse, så er den også så pakket med hovedpersonen Alice’s tanker og reflektioner, at det tager noget tid at tygge sig igennem.

American Wife er en førstedamefortælling

Det er en seriøs sag, vi har med at gøre, men der er også humor spredt ud over nogle af de 600 sider. Ikke at det fylder voldsomt, men det lidt tørre og noget humorforladte passer nu fint til hovedpersonens sind. Læseren følger Alice Lindgren, der er en lidt naiv Wisconsin-pige. Vi er med fra hendes tidlige barndom og indtil hun er ca. 60. Vi ved fra begyndelsen af bogen, at Alice er den amerikanske førstedame, men vi får ikke at vide hvornår i hendes liv det er. Vi må læse bogen for at finde ud af, hvad der er sket i Alices liv og hendes ujævne vej til at blive gift med den amerikanske præsident.

Hele bogen er fortalt i første person, og resultatet er, at læseren virkelig føler at man lærer Alice, American Wife, at kende. Hun er en sympatisk kvinde. De første to-tredjedele af bogen er rigtig gode og meget velskrevne. De handler om Alices barndom, teenageår og voksenliv. Hendes vej gennem livet er ikke nødvendigvis en dans på roser. Der er mange stikkende torne undervejs plus nogle deciderede tragedier.

Hvem er Alice baseret på?

Den sidste tredjedel af bogen var en smule skuffende. Det er den del, der handler om Alices tid som førstedame. Ifølge forfatteren selv og adskillige omtaler rundt omkring, skal Alice i øvrigt løseligt forestille at være Laura Bush. Plottet bliver en smule løst i det, men mere skal dog ikke røbes her.

Hvis du er interesseret i en god bog, der folder USAs historie (i lille format) ud fra 1950’erne til 2007, er American Wife af Curtis Sittenfeld et godt valg.

Bogormen har anmeldt American Wife her.

2 thoughts on “American Wife af Curtis Sittenfeld

  1. Den lyder faktisk rigtig interessant. Og så kan jeg se, at den er til at få fat i for et rimeligt beløb. Den er hermed noteret på listen over bøger, der skal bestilles næste gang jeg smutter forbi en netboghandel.

    Tak for anmeldelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *