Grafittimordene af Varg Gyllander

Grafittimordene af Varg Gyllander er den første i en planlagt serie på 10 bøger om retsteknikeren Ulf Holz og hans kollega Pia Levin. Ulf og Pia er dem, der kommer ud på et gerningssted og støvsuger fibre op, laver ballistiske undersøgelser på kugler osv. Sådan lidt CSI-agtigt.

Egentlig har de ikke noget med opklaringsarbejdet at gøre, men bliver alligevel hvirvlet ind i den mystiske sag om den unge Jenny Svenssons død. De retstekniske undersøgelser besværliggøres af, at Jenny er blevet skudt i et springvand, og vandet derfor har fjernet alle spor.

Det bliver derfor lidt af et sejt træk for Ulf og Pia at komme i gang med sagen. Inden de rigtigt får begyndt, sker der et nyt mord, der tilsyneladende ikke har noget med Jennys død at gøre. En graffitimaler bliver skudt under et natlig graffiti-togt. Sporene begynder at pege i én bestemt retning. Efterforskningslederen er ikke ubetinget begejstret for Ulfs nogle gange utidige indblanding i sagen, men Ulf og Pia fortsætter deres arbejde ufortrødent. De får faktisk også en ung praktikant med på holdet i løbet af sagen.

Historien er ganske glimrende fortalt, om end den visse steder forekom en smule langtrukken. Personerne føles endnu ikke helt gennemudviklede. Men det er der omvendt ikke noget at sige til, hvis de skal have tid til at udvikle sig gennem de næste 9 bøger. Nummer to er allerede udkommet, og denne krimi (altså den første) kan anbefales til alle krimifans. Serien tyder i alle fald godt.

Grafittimordene af Varg Gyllander kan ikke fås længere som ny, men kan købes brugt, for eksempel gennem saxo.com.

3 thoughts on “Grafittimordene af Varg Gyllander

 1. Ja, lad os få ambitioner på bordet, Søren. 🙂 Jeg er ved at udtænke en krimiserie på 50 bind. Jeg har selvfølgelig ikke alle detaljerne på plads endnu. Men der kommer nok i hvertfald til at være 50 mord. Som skal opklares.

  Der er vist ved at gå overbud i krimiserie-planlægning.

  Pjat. Jeg har godt skulet til Graffitimordene og tænkt på om jeg skulle kaste mig ud i den. Også i betragtning af at den kun koster 50 kr. Det lokker jo lidt. Der er dog kommet så meget andet, at jeg i mellemtiden glemt Varg Gyllander. Men jeg følger spændt med og ser hvordan serien udvikler sig…

  Mvh.
  Carsten

 2. Søren – ja, det er endnu en svensker, og bogen var ganske fin. Jeg har købt nummer to (man kunne få den billigt med Ekstra Bladet(!) og det var jo svært at sige nej til), men ikke læst den endnu. Grafittimordene var bestemt ikke dårlig, men nummer to må godt være bedre.

  Carsten – der er også så meget andet jeg skal læse. For ikke at tale om den krimiserie på 60 bind, som jeg er ved at udtænke 😉 Men som sagt, toeren er i hus, og den er sikkert hurtigt læst. Lige nu står der dog andet på menuen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *