En torn i øjet af Julie Hastrup

En torn i øjet er Julie Hastrups debutkrimi med hovedpersonen Rebekka Holm, kriminalbetjent på rejseholdet. Rebekka nyder sit liv, og får stor arbejdsmæssig tilfredsstillelse på rejseholdet.Allerede på de første sider aner man dog, at noget i hendes tidligere liv ikke er som det skulle være. Man aner også, at det har noget med barndomsbyen Ringkøbing at gøre. Der er derfor lagt op til både krimi og opgør med barndommens dæmoner, da Rebekka bliver kaldt til netop Ringkøbing. Her skal hun opklare mordet på den unge, kvikke, søde og smukke Anna Gudbergsen.

Anna Gudbergsen er blevet banket ihjel på vej fra diskotek en sensommermorgen, og det bestialske mord ryster hele byen. Den ældre retsmediciner kan huske et lignende mord. Dette mord ligger så langt tilbage i tiden, at der ikke er nogen som umiddelbart regner med at der er en forbindelse.

Tilbage til Ringkøbing er en torn i øjet på Rebekka

Rebekka ankommer en anelse modstræbende til Ringkøbing. Her finder hun heldigvis hurtigt fælles fodslag med kriminalbetjenten Michael Bertelsen. Sammen må de i gang med forhør og mistænkte, og listen vokser jo mere de to får gravet i Annas fortid.

Her er mistænkte nok, for det viser sig selvfølgelig hurtigt, at ikke alt er som det ser ud på overfladen. Både byens frikirke, gamle veninder og en ældre gymnasielærer kommer under lup. Men igen må vi konstatere, at ikke er alt er som det ser ud. Jagten på morderen bliver hurtigt meget intens, især efter den hovedmistænkte stikker af.

Samtidig må Rebekka gøre op med sin fortid, der i særlig grad involverer hendes mor, som hun stort set ikke har talt med de sidste 19 år.

En torn i øjet er ganske underholdende, måske med et plot, der er en smule forudsigeligt. Men Julie Hastrup har masser af tid til at skrive sig ind på Rebekka Holm. Og bogen kan sagtens anbefales. 

Kan købes på saxo.com. Se også vores omtale af den nyeste Rebekka Holm-krimi her.

Indlægget er oprindeligt udgivet d. 10. august 2010. Opdateret med blandt andet nye links d. 8. juni 2020.

 

2 thoughts on “En torn i øjet af Julie Hastrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *