Brudt af Karin Slaughter

Brudt af Karin Slaughter foregår i Grant County, så det er nok mest en Grant County bog, selvom  Agent Will Trent fra Atlanta-serien tropper op i Grant County for at hjælpe Sara Linton.

Sara er i Brudt hjemme i Grant County for første gang i fire år. Fire år er gået siden hun flyttede, og hun har ikke følt trang til at komme tilbage. Det føler hun egentlig heller ikke nu, men det er Thanksgiving, og hendes gravide søster, der er missionær i Afrika er også kommet hjem til Thanksgiving. Så Sara begiver jeg nølende hjemad. Der er folk i hjembyen, som hun under ingen omstændigheder har lyst til at møde. En af dem er kriminalbetjenten Lena, med hvem Sara deler en mørk fortid.

Sara er ikke mere end lige trådt ind ad døren i barndomshjemmet før hun modtager et mystisk opkald om en unge kvinde, der har begået selvmord. Sara, der tidligere arbejdede som patolog og børnelæge i Grant County, og derfor arbejdede tæt sammen med politiet, har ikke lyst til at blive involveret i noget som har med den lokale politistyrke at gøre. Kort efter modtager hun dog endnu et opkald. Denne gang fra Frank, en af betjentene på stationen, og hun går modstræbende med til at mødes med ham på politistationen, hvor han er rendt i en noget af et problem.

Noget er helt galt i Brudt af Karin Slaughter

Sara mærker med det samme, at et eller andet er helt galt. Hun stoler ikke på nogen af de lokale betjente, og med et enkelt opkald får hun lov til at få Agent Will Trent fra Atlanta ned til Grant County for at se på den sag, hun uforvarende bliver rodet ind i, og som trækker dybe spor gennem hendes sind. Lillebysamfundet modtager ikke Will med åbne arme. Der er ingen, der vil have noget med ham at gøre – en smartass-agent fra storbyen. Will er ikke nogen smartass som sådan, og sagen bliver mere og mere kompliceret. Det bliver mere og mere tydeligt for både Sara og Will at der foregår noget særdeles muggent i Grant County, også i forhold til hele politistyrken.

Brudt er ikke nogen hyggekrimi

Brudt, der hedder Broken på engelsk, er en virkelig god historie og en god krimi, men ikke af den hyggelige slags. Det er der nu ingen af Karin Slaughters bøger, der er. Hverken Grant County eller Atlanta-serien. Karaktererne er selvcentrerede, lede, voldelige og har sjældent nogen formildende karaktertræk. Særligt karakteren Lena Adams er helt ulidelig og kan drive læseren til vanvid. Men serien bliver bedre og bedre efterhånden, og læseren lærer måske også at acceptere personerne. Man læser de første bøger før denne, selvom den sagtens kan stå alene. Der er bare for mange ting, der afslører nogle af de mere grundlæggende plots i de tidligere bøger.

Forlaget Hr. Ferdinand udgiver Karin Slaughters bøger på dansk. Læs mere om Brudt her. Brudt af Karin Slaughter er bind nummer 2 i den “sammenblandede” serie, der både har Sara Linton og Will Trent som karakterer.

Se også vores omtale af bogen Genesis, der kommer før Brudt.

Indlægget er oprindeligt skrevet d. 30. august 2010. Opdateret d. 14. april 2019 med nye links.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *