Det blinde punkt af Julie Hastrup

Det blinde punkt af Julie Hastrup er den anden bog i serien om kriminalbetjenten Rebekka Holm. Den første hedder En torn i øjet. Se vores omtale af den her.

Det blinde punkt er ikke nær så spændende som etteren. Den er faktisk en anelse kedelige visse steder. Og det sidespor, der kører parallelt med hovedhistorien bliver lidt for hurtigt ordnet. Hvilket føles lidt for let, da der er brugt mange sider gennem bogen på netpå denne sidehistorie.

Siden bog nummer et har Rebekka skiftet Rejseholdet ud med en fast plads i drabsafdelingen på Politigården. Hun er stadig kæreste med Michael, betjenten fra Ringkøbing, men han er langt væk, og der er fristelser nok i København. Og så er der selvfølgelig arbejdet, der fylder det meste af Rebekkas liv. Rebekka efterforsker en række meget brutale voldtægter, men bliver taget af efterforskningen, da den kendte socialrådgiver Kissi Schack findes slået ihjel på Kastellet en tidlig sommermorgen.

Et uhyggeligt billede tegner sig

Jagten på Kissis morder går i gang, og snart udfolder der sig en familiehistorie, som ikke er helt almindelig. Kissi efterlader sig nemlig både en søn og en datter og en fraskilt mand. Og samtidig aner læseren, at hun var en kvinde, der ikke holdt sig tilbage. Da Kissis arbejde handlede om voldsramte indvandrerkvinder, er det kun naturligt, at Rebekka og hendes kollega, iraneren Reza, tager udgangspunkt i nogle af de sager, som Kissi har haft igennem årene.

Snart tegner der sig et uhyggeligt billede. Rebekka og Reza må grave videre i det, der kan vise sig at være et betændt miljø. Samtidig strammes nettet omkring voldtægtsforbryderen, og gennem hele historien følger vi også Charlottes lillesøster, der spiller en helt særlig rolle i historien.

Det plot, der er spundet omkring indvandrerkvinde-centeret er ganske fiffigt. Men historien slæber sig nogle steder lidt for meget af sted. Serien har dog stadig rigtig gode takter, og kan sagtens nå at udvikle sig.

Det blinde punkt kan bl.a. købes hos Saxo.com her.

4 thoughts on “Det blinde punkt af Julie Hastrup

  1. Jeg tror jeg kan ane ud fra dine anmeldelser, at Hastrup er no-go for mig. Tak for at opklare det 🙂

    P.S. Dit link til den gamle blogpost linker tilbage til denne blogpost, så man kører lidt i ring 🙂

  2. Søren, jeg tror heller ikke, at Hastrup er noget for dig. Jeg er ikke engang sikker på, at hun er noget for mig. På den anden side kan jeg nogle gange blive ved og ved med forfattere hvis værker jeg egentlig ikke bryder mig om….mærkeligt.

    Må hellere se at få rettet det link, så 🙂

  3. jeg har lige læst “en torn i øjet” og den er ski… god, jeg leder lige nu efter “Det blinde punkt” som brugt bog for jeg har ikke råd til en ny men jeg må læse mere af hende. jeg slap de sidste sider i morges til morgenmaden og kan ikke vente

  4. Hej Annette, og undskyld at jeg ikke har fået skrevet før nu. Jeg kan ikke komme ind på din profil, så jeg kan ikke se, om du også har en blog. Men anyway, så håber jeg, at du har fundet Det blinde punkt og har fået læst den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *