Møgkællinger af Gretelise Holm

Møgkællinger af Gretelise Holm er den nyeste i serien om Karin Sommer. Gretelise Holm skriver godt, og bøgerne har gode, velgennemtænkte plot.

I Møgkællinger af Gretelise Holm er det igen Karin Sommer, som hovedperson. Hun er en moden dame, hvilket er forfriskende, når man tænker på andre femikrimi-heltinder, der ofte er noget yngre.

Her har vi at gøre med en yngre højskolelærer, der anklages for drab på en elev under en våd Halloween-fest. Karin Sommer bliver dog først blandet ind i sagen over et år efter, da hun får en henvendelse fra den anklagedes hustru.

Læreren har hele tiden erklæret sig uskyldig, og hustruen hænger stadig ved, og vil have sin mands navn renset. Karin er gået på pension og småslikker stadig sine sår ovenpå sin mands død. Ikke desto mindre er hun med på at give sagen en lille chance. Og dermed bliver hun en af de pensionister, for hvem det er en livsstil at følge med i diverse retssager.

En kvindelig hævner er på spil

Sideløbende med retssagen er politikredsene over det ganske land i komplet chok. En kvindelig hævner har taget sagen i egen hånd, og er på et morderisk hævntogt. Det er for at give igen for alle de voldtægter og al den utryghed, der følger med det at være kvinde og bevæge sig alene rundt. Nu skal det være ligeså usikkert for mænd at færdes på gader og stræder. Ja, ikke engang hjemme skal mændene kunne føle sig sikre.

Om de to sager viser sig at hænge sammen, må man selv læse Møgkællinger for at finde ud af. Plottet er som nævnt rigtig god skruet sammen, og de mange tråde bindes fint sammen til sidst. Møgkællinger var ikke helt på højde med Nedtælling til mord, men Gretelise Holm leverer stadig. Meget anbefalelsesværdig og rigtig godt skrevet.

Bogen kan købes hos saxo.com. Hvis man er med i Saxo Premium kan den streames gratis. Se mere her.

Vi har skrevet om de øvrige fire Karin Sommer-krimier. Klik på titlen for at se vores omtale.

Paranoia, Robinsonmordene, Under fuld bedøvelse og Nedtælling til mord.

4 thoughts on “Møgkællinger af Gretelise Holm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *