Soldier Blue af Lotte og Søren Hammer

Soldier Blue er den 10. og sidste bog i serien om kriminalinspektøren Konrad Simonsen og hans vidt forskellige efterforskere i København.

Soldier Blue er ikke til at begynde med at fortsættelse af den forrige Konrad Simonsen-krimi (Mirakelbarnet), men begynder cirka 10 år tidligere. Vi er i 2008, og et spædbarn er blevet dræbt i Liseleje. Inden opklaringen af dette brutale drab følger vi i en årrække pigen Kate og hendes mor og far, der bor alene på en ø.

Da Kates mor dør, er det op til faderen at sørge for Kates videre opdragelse, som man godt kan kalde speciel uden at afsløre noget. Det er heller ikke afslørende at fortælle, at Kate og hendes familie er involverede i spædbarnsdrabet.

Men det finder Konrad Simonsen – som regel blot kaldet Simon – og hans folk ikke ud af lige med det samme. Læseren ved det dog næsten med det samme.

Konrad Simonsen og efterforskningsholdet kommer vidt omkring i deres opklaringsarbejde. De afhører gud og hver mand i Liseleje. Her tjekker de adskillige spor, men drabet på spædbarnet får de ikke opklaret. Sagen henlægges og opgives.

På vej på pension – og så alligevel ikke

Ti år senere, netop som Simon er ved at takke af og gå på pension, dukker et halvanonymt brev op. Brevet sætter gang i en ny runde af opklaringsarbejde, der igen bringer kriminalfolkene til blandt andet Liseleje.

Soldier Blue er temmelig lang, men egentlig ikke for lang. Måske kunne der have været klippet en side her og der, men det hele hænger fint sammen. Til forskel fra mange af de tidligere Konrad Simonsen-krimier, er der ikke så meget om det politiske apparat i Soldier Blue. Det mangler. Til gengæld er plottet godt tænkt, om end det måske også er lige lovlig fantasifuldt.

Bogen kan godt læses uden at kende de andre bøger i serien. Men det er bedst at kende personerne inden. I øvrigt er de første 4-6 bøger faktisk bedre end de sidste. Alt i alt er Solider Blue god og velskrevet underholdning.

Vi har også fornylig omtalt en anden ny dansk krimi. Læs mere om Julie Hastrups Vildskud her.

Se hele rækkefølgen af Konrad Simonsen-krimier her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *