Dødfunden af Gretelise Holm

Dødfunden af Gretelise Holm er forfatterens relativt nye krimi. Den er udgivet i 2019 og vandt prisen som bedste krimi i 2020.

Da forskeren, den 62-årige Ellinor Green bliver fundet død, er det umiddelbart ikke noget, der med det samme vækker mistanke. Ganske vist var Ellinor ved glimrende helbred, glad for sin forskerstilling ved universitetet og glad for sin familie.

Og så er der alligevel et eller andet der skurrer. Ved obduktionen kan man ikke fastslå dødsårsagen, men en vaks betjent får retsmedicineren sporet ind på, at der må være et eller andet på spil. Og ganske rigtigt. Ellinor er blevet slået ihjel. Spørgsmålet er nu, hvem der kunne have interesse i at dræbe den velanskrevne forsker, mor og hustru.

Det står dog hurtigt klart, at en hel del mennesker havde god grund til at ønske hende død. Hendes mand, der gennem det meste af ægteskabet havde været utro. Mandens elskerinde. Datteren, der lider af en spiseforstyrrelse og er i fare for at få tvangsfjernet sine børn. Sønnen, der er skilt, drikfældig og rodet ud i noget på nettet med højreorienterede grupperinger. Kolleger.

Læseren kommer med ud ad alle de forskellige spor, og det er velskrevet og spændende. Det er dog sporet med sønnen og de højreorienterede grupper der er mest spændende og i øvrigt også det mest interessante i Dødfunden. Det er også her, Gretelise Holms samfundskritik står skarpest. Der er også samfundskritik i Ellinors forhold til både datteren og manden, men disse forhold er ikke nær så godt tegnet op i bogen. Sønnen er også den, der har mest kant.

Årets bedste krimi 2020

Dødfunden af Gretelise Holm har vundet pris som årets bedste krimi i 2020. Og den er da også både spændende og læseværdig. Måske kunne nogle af personerne have været lidt skarpere skåret, men alt i alt er det en god, solid krimi. Vi har tidligere omtalt flere af Gretelise Holms bøger. Læs for eksempel om Karin Sommer-krimien Nedtælling til mord her.

Dødfunden kan købes på for eksempel saxo.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *