This World We Live In af Susan Beth Pfeffer

This World We Live In af Susan Beth Pfeffer er den tredje bog i serien eller trilogien med det “officielle” navn The Last Survivors. Før blev serien kaldt Moon Crash Series eller Moon Crash Trilogy eller lignende navne. Men siden der på bogens forside med store, lysende bogstaver står The Last Survivors, må være det officielle navn!

Den første bog – Mens vi endnu er her – er omtalt her, og bog nummer to – the dead & the gone – finder du omtalt her. Mens vi endnu er her var en helt igennem fantastisk ungdomsbog, der blev siddende i baghovedet længe.

Bog to var også gribende god, men hovedpersonen Miranda fra den første bog var mere sympastisk end Alex i den anden bog.

Bog tre, altså This World We Live In, lader Miranda og Alex møde hinanden i den forandrede verden. Bogen er hurtigt læst og griber læseren med det samme. Men den forandrede verden, vores hovedpersoner bebor, har mistet sin “nyhedsværdi”. På trods af dette er det alligevel ret spændende at læse om.

Handlingen er spændende i This World We Live In

Handlingen centrerer sig om, hvordan livet har formet sig i det år, der er gået siden månen blev slået ud af sin bane, og lagde store dele af verden øde. Beskrivelserne af personernes ageren og interageren og af hvordan de vokser op, er smukt udført i denne bog. Også beskrivelserne af, vordan de forsøger at gøre live bare nogenlunde til at bære.

Alex og Miranda møder som sagt hinanden i løbet af handlingen, men hvad der derudover sker, skal ikke afsløres her. Handlingen var som sagt ganske spændende og med en passende slutning på trilogien. Sproget og rytmen har mistet lidt saft og kraft i forhold til de to første bøger. En fjerde bog om livet som det har formet sig for vores hovedpersoner er ikke nogen uinteressant ide.

Hele serien er stærkt anbefalelsesværdig.

Indlægget er oprindeligt skrevet d. 21. juni 2010. Opdateret d. 13. april 2019 med blandt andet  nye links. Siden indlæggets oprindelige udgivelse er der kommet en bog 4 i serien. Den hedder The Shade of the Moon.

 

3 thoughts on “This World We Live In af Susan Beth Pfeffer

  1. Takk for tipset om Patrick Ness sin serie, den ser veldig bra ut. La den akkurat til på ønskelisten 🙂 Du burde definitivt lese Study Serien av Maria V. Snyder, det er en av mine favorittserier!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *