Mørkespil af Peter Robinson

Mørkespil af Peter Robinson er Inspector Banks-bog #18. Her har vi læst flere af bøgerne i serien, men ikke i rækkefølge. Det bliver serien ikke ringere af, men det skader heller ikke at tage dem i den rigtige rækkefølge.

Mørkespil var til at holde ud at læse, ganske velskrevet og nogenlunde ok. Men de plots, der kører i bogen, de er … ja, lidt for usandsynlige. Og så var bogen også 100 sider for lang, især når man tager de svage plots i betragtning.

Nå, men en homoseksuel teatermand bliver fundet hængt. Det er selvmord, og der er ikke noget, der peger i andre retninger. Da hans partner findes brutalt myrdet, er sagen krystalklar. Det er et familieopgør, der er endt voldeligt med et mord og et selvmord.

Banks er i London, hvor han hygger sig med sin nye kæreste. Annie Cabbot fra Eastvalepolitiet synes egentlig ikke at det er nødvendigt at kalde ham på arbejde i forbindelse med denne ret ligetil sag.

Men hendes overordnede vil have Banks på sagen, så han ankommer fra London. Og så viser det sig selvfølgelig, at det vist var godt, at han gjorde det. For tingene er alligevel ikke så krystalklare som først antaget.

Banks, Annie og Winsome (en anden velkendt karakter i serien) begynder at dykke længere ind i sagen. Da der begynder at komme lidt kød på, og da der begynder at dukke detaljer frem fra bøsseparrets fortid, bliver de alle abrupt trukket af sagen.

Banks bliver endda beordret til at gentoptage sin ferie, tage tilbage til London hvis han vil, og glemme alt om sagen. Så Banks tager tilbage til London. Men nu er hans nysgerrighed selvfølgelig vakt. Hvorfor må han ikke blive på sagen? Hvad er det lige, de uforvarende har rippet op i?

Kriminalfolkene fortsætter sagen i hemmelighed

Mens Annie og Winsome undersøger et noget banalt knivstikkeri i et af Eastvales sociale boligbyggerier, hjælper Annie også Banks på sidelinjen. I al hemmelighed dykker de dybere ind i sagen om bøsseparret og deres ret interessante fortid. Flere og flere brikker falder på plads. Der er dog hele tiden nye brikker, som gør det samlede billede meget rodet og ulogisk, og sagen bliver meget mudret.

Læseren kommer omkring mange interessante problemstillinger i denne bog, men flere af dem havde ikke rigtigt noget at gøre i forbindelse med plottet. Underligt at tage dem med. Det var egentlig en lidt kedelig omgang, Mørkespil af Peter Robinson. Man er helt lettet, når der endelig er bundet nogenlunde pænt knude på tingene.Denne bog er nok kun for fans af Inspector Banks-serien.

Læs andre omtaler af Mørkespil her. Og læs vores omtale af Djævelens ven her, som er den, der kommer før Mørkespil. Og den er meget bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *