I morgen da krigen brød ud af John Marsden

I morgen da krigen brød ud. Hvad ville du gøre, hvis du efter en juleferie væk fra forældre og irriterende pligter kommer hjem og opdager, at der er udbrudt krig?Ellie og seks af hendes skolekammerater camperer i den australske outback i juleferien, herligt fri for forældre og andet. De er fire piger og tre drenge. Ellie, Corrie, Fi og Robyn og Kevin, Homer og Lee. De finder det mest fantastiske sted at campere, fuldstændig skjult for omverdenen i en kløft. Her går dagene med ingenting, flirte lidt, tale og slappe af.

En nat vågner de ved lyden af kampfly, der flyver over kløften. Da de næste dag taler om det, joker de med, at der måske er udbrudt krig. Nogle dage efter er juleferien slut, og de vender hjemad. Men kun for at opdage, at det, de troede var deres interne joke, faktisk er virkelighed. Australien er blevet invaderet og er i krig. Sådan begynder I morgen da krigen brød ud af John Marsden.

Alt er forladt

Husene er forladte, deres hus- og kæledyr efterladt døde eller døende og der er ikke skyggen af forældre eller søskende nogen steder. Det ser ud til, at de syv venner er de eneste, der ikke er taget til fange af fjenden. Nu begynder historien for alvor at tage fart. Handlingen er så spændende, at læseren sidder på kanten af stolen flere gange.

Gruppen af venner stilles hele tiden over for store spørgsmål, der ofte handler om liv og død. Gruppedynamikken ændrer sig efterhånden som handlingen skrider frem. Teenagekærlighed og sex spiller også en rolle, selvom det ikke er det, der fylder mest. Det mest interessante er dog helt sikkert krigsbeskrivelserne og hvordan gruppen udvikler sig.

Historien er stærkt dystopisk, men foregår i vores egen verden. Den er ikke gået under ved en apokalypse eller andet. Bogen udkom første gang i 1995, og der er derfor ikke noget med internet, mobiltelefoner og den slags. Det ville ellers have gjort Ellies og vennernes liv i krigshelvede lidt lettere.

Læs også vores samlede oversigt over hele serien her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *