Hunger Games III: Mockingjay af Suzanne Collins

Oprør (Mockingjay i den engelske udgave) er tredje bind i Suzanne Collins’ Hunger Games-serie. Hvis du ikke har læst serien og planlægger at gøre det, skal du ikke læse mere her. Vi afslører ting, fra de to andre bøger. Hvis du venter på at læse Mockingjay og allerede har læst de to andre, kan du godt læse videre. Ingen afsløringer af ting, du ikke allerede vidste.

Oprør er den med længsel og længe ventede tredje bog i Hunger Games trilogien. Vi har skrevet om bog et, Dødspillet, her og om bog to, Løbeild, her.  Tredje bog var ventet med længsel og store forventninger.

Men! Først og fremmest er det en fejl, ikke lige at genlæse de to første. Der er gået et år siden sidste læsning, og noget af plottet ville have været godt at genopfriske. For eksempel skulle man lige ind i hvem der nu var hvem, hvem var god, hvem var ond? Selvom hovedplottet selvføgelig er som det hele tiden har været.
 
Dernæst må man som voksen læser minde sig selv om, at det altså er en ungdomsbog, og derfor ikke rettet mod voksne læsere. Derfor var også nogle mindre irritationsmomenter i løbet af læsningen vedr. dit og dat (kan ikke sige mere uden af afsløre handling!). De irritationsmomenter skal man også lige lægge bag sig og accpetere, at et teenage-publikum sikkert vil være i stand til at relatere lidt bedre til nogle af tingene end man selv kan.
Oprør var mildt skuffende
Og når de ting så er sagt, så var Oprør mildt skuffende. Overraskeleseselementet fra særligt den første bog findes selvfølgelig ikke længere. Man forstår også forfatterens motiv med beskrive Katniss, som hun gør, men hun (Katniss) begynder altså at blive mere og mere irriterende. Temaet med, at krig er skidt for mennesker forstår læseren selvføgelig udmærket. Læseren er også med på, at Katniss’ liv måske ikke er helt, som det skal være. Men alligevel. Kom nu, Katniss. Kom nu, bogstavelig talt, ind i kampen.
 
Da der endelig begynder at ske noget i Oprør, bliver bogen spændende, og især den sidste tredjedel sluger man råt.
Slutningen er som den skal være, selvom de hændelser, der leder op til slutningen er so-so.
 
Oprør er en god bog med den rette slutning, men absolut den kedeligste af de tre bøger i en ellers vanvittigt spændende trilogi.
 
Find Oprør her hos saxo.com.
 

2 thoughts on “Hunger Games III: Mockingjay af Suzanne Collins

  1. Hej, Jeg glæder mig helt vildt til jeg får Mockingjay læst 🙂 Og jeg kan ikke vente til den kommer på dansk, så jeg vil finde den på engelsk.
    Jeg syntes måske, at du har en lille smule ret i, at man glemmer hvem der er god eller ond i løbeild, men det får man hurtigt frisket op anden man læser den 🙂
    God anmeldelse af min yndlingsbøg (bøger) – Philip

  2. Hej Philip, dejligt at du kunne lide anmeldelsen. Har du fået læst treeren nu? Glæder mig i øvrigt til at se filmen, som man er ved at lave nu over bøgerne, eller i hvert fald den føste af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *